ТК „Фолклорен пъзел“

Школата по народни танци прави първите си стъпки през м. февруари 2015г в гр. Перник. Започва само с няколко човека, но бързо се разраства и репетициите на клуба предизвикват голям интерес. На 04.10.2015г. официално е поставено началото на Танцов Клуб „Фолклорен пъзел“.

От 26.01.2017г. клубът провежда тренировки в още една зала в гр. Перник – Viva Center.

На 18.03.2017 клубът за първи път участва във фолклорен фестивал – „Пролетно хоро“, гр. Велинград.

На 03.06.2017г. „Фолклорен пъзел“ взема участие във фестивал „От Трън по-убаво нема“, гр. Трън.

На 01.07.2017 клубът взема участие във фестивала „Хоро край Пирина“, гр. Сандански.

На 04.10.2017 клубът празнува 2г от създаването си.

На 24.03.2018 клубът за втори път участва във фолклорен фестивал – „Пролетно хоро“, гр. Велинград.

На 28.04.2018 „Фолклорен пъзел“ взема участие във фестивал „Приятели чрез танца“, гр. Перник.

Ръководител на клуба

Ръководител на ТК „Фолклорен пъзел“ е Добромира Щерева – двукратен световен шампион (като част от ансамбъл) – Бурса,Турция – 2010г, Чеонан, Южна Корея – 2010г и второ място в Буюкчекмедже, Турция, 2012г.; представила България на „Световното изложение на храните 2013“ в Осака, Япония, по покана на японското правителство и взела участие в международни фолклорни фестивали в България, Сърбия, Израел, Унгария, Италия, Македония, Йордания, Испания, Сеул – Южна Корея.

„От 4-годишна танцувам. Народните танци са моето хоби и страст. Никой не може да отнеме това мое увлечение или да ме спре да танцувам. Имала съм щастието да се изявя на много сцени и са ми останали страхотни спомени, свързани с народните танци. За мен те са начин на живот. Откакто ми дойде идеята да създам собствена школа – ТК „Фолклорен пъзел“, работя с ентусиазъм и желание. Радвам се, че имам възможността да предам своята любов към фолклора и на други хора. Вложих много от себе си и имам много идеи за реализиране. Най-важно за мен е танцьорите в клуба да се чувстват свободно, спокойно и репетициите да им доставят удоволствие. Ако хобито започне да се усеща като задължение, то губи смисъла си.“

Ръководител ТК Фолклорен пъзел

Допълнителна информация за работата ни

Ако прочетеното дотук Ви е заинтригувало, можете да намерите допълнителна информация за протичането на репетициите. Ако имате въпроси, на които не сме успели да дадем отговор, не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти! В случай, че бихте искали да станете част от ТК „Фолклорен пъзел“ – попълнете нашата форма за записване или се обадете на телефон 0887152434. Първата репетиция е безплатна! Заповядайте!