ТК „Фолклорен пъзел“

Школата по народни танци прави първите си стъпки през м. февруари 2015г в гр. Перник. Започва само с няколко човека, но бързо се разраства и репетициите на клуба предизвикват голям интерес. На 04.10.2015г. официално е поставено началото на Танцов Клуб „Фолклорен пъзел“.

От 26.01.2017г. клубът провежда тренировки в още една зала в гр. Перник – Viva Center.

На 18.03.2017 клубът за първи път участва във фолклорен фестивал – „Пролетно хоро“, гр. Велинград.

На 03.06.2017г. „Фолклорен пъзел“ взема участие във фестивал „От Трън по-убаво нема“, гр. Трън.

На 01.07.2017 клубът взема участие във фестивала „Хоро край Пирина“, гр. Сандански.

Ръководител на клуба

Ръководител на ТК „Фолклорен пъзел“ е Добромира Щерева – двукратен световен шампион (като част от ансамбъл) – Бурса,Турция – 2010г, Чеонан, Южна Корея – 2010г и второ място в Буюкчекмедже, Турция, 2012г.; представила България на „Световното изложение на храните 2013“ в Осака, Япония, по покана на японското правителство и взела участие в международни фолклорни фестивали в България, Сърбия, Израел, Унгария, Италия, Македония, Йордания, Испания, Сеул – Южна Корея.

„От 4-годишна танцувам. Народните танци са моето хоби и страст. Никой не може да отнеме това мое увлечение или да ме спре да танцувам. Имала съм щастието да се изявя на много сцени и са ми останали страхотни спомени, свързани с народните танци. За мен те са начин на живот. Откакто ми дойде идеята да създам собствена школа – ТК „Фолклорен пъзел“, работя с ентусиазъм и желание. Радвам се, че имам възможността да предам своята любов към фолклора и на други хора. Вложих много от себе си и имам много идеи за реализиране. Най-важно за мен е танцьорите в клуба да се чувстват свободно, спокойно и репетициите да им доставят удоволствие. Ако хобито започне да се усеща като задължение, то губи смисъла си.“

Ръководител ТК Фолклорен пъзел

Допълнителна информация за работата ни

Ако прочетеното дотук Ви е заинтригувало, можете да намерите допълнителна информация за протичането на репетициите. Ако имате въпроси, на които не сме успели да дадем отговор, не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти! В случай, че бихте искали да станете част от ТК „Фолклорен пъзел“ – попълнете нашата форма за записване или се обадете на телефон 0887152434. Първата репетиция е безплатна! Заповядайте!