ТК “Фолклорен пъзел”

Школата по народни танци прави първите си стъпки през м. февруари 2015г в гр. Перник. Започва само с няколко човека, но бързо се разраства и репетициите на клуба предизвикват голям интерес. На 04.10.2015г. официално е поставено началото на Танцов Клуб “Фолклорен пъзел”.

18.03.2017г.

Клубът за първи път участва във фолклорен фестивал – „Пролетно хоро“, гр. Велинград.

01.07.2017 

Клубът взема участие във фестивала „Хоро край Пирина“, гр. Сандански.

24.03.2018 

Клубът за втори път участва във фолклорен фестивал – „Пролетно хоро“, гр. Велинград.

09.06.2018

“Фолклорен пъзел” взема участие във фестивал „От Трън по-убаво нема“, гр. Трън.

03.06.2017г.

“Фолклорен пъзел” взема участие във фестивал „От Трън по-убаво нема“, гр. Трън.

04.10.2017

Клубът празнува 2г от създаването си.

28.04.2018

“Фолклорен пъзел” взема участие във фестивал „Приятели чрез танца“, гр. Перник.

29.06 – 01.07 

Първи летен танцов лагер на ТК “Фолклорен пъзел”

Ръководител на клуба

Ръководител на ТК “Фолклорен пъзел” е Добромира Щерева – двукратен световен шампион (като част от ансамбъл) – Бурса,Турция – 2010г, Чеонан, Южна Корея – 2010г и второ място в Буюкчекмедже, Турция, 2012г.; представила България на „Световното изложение на храните 2013“ в Осака, Япония, по покана на японското правителство и взела участие в международни фолклорни фестивали в България, Сърбия, Израел, Унгария, Италия, Македония, Йордания, Испания, Сеул – Южна Корея.

„От 4-годишна танцувам. Народните танци са моето хоби и страст. Никой не може да отнеме това мое увлечение или да ме спре да танцувам. Имала съм щастието да се изявя на много сцени и са ми останали страхотни спомени, свързани с народните танци. За мен те са начин на живот. Откакто ми дойде идеята да създам собствена школа – ТК “Фолклорен пъзел”, работя с ентусиазъм и желание. Радвам се, че имам възможността да предам своята любов към фолклора и на други хора. Вложих много от себе си и имам много идеи за реализиране. Най-важно за мен е танцьорите в клуба да се чувстват свободно, спокойно и репетициите да им доставят удоволствие. Ако хобито започне да се усеща като задължение, то губи смисъла си.”

Ръководител ТК Фолклорен пъзел

Допълнителна информация за работата ни

Ако прочетеното дотук Ви е заинтригувало, можете да намерите допълнителна информация за протичането на репетициите. Ако имате въпроси, на които не сме успели да дадем отговор, не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти! В случай, че бихте искали да станете част от ТК “Фолклорен пъзел” – попълнете нашата форма за записване или се обадете на телефон 0887152434. Първата репетиция е безплатна! Заповядайте!