График на репетициите по народни танци

Репетициите на ТК „Фолклорен пъзел“ се провеждат по следния график:

Група Ден Час
Начинаеща
Зала „Кракра“
ВТОРНИК 18.30-19.30
НЕДЕЛЯ 17.30-18.30
Средно Напреднала
Зала „Кракра“
ВТОРНИК 19.30-20.30
НЕДЕЛЯ 19.00-20.00

 

Група Ден Час
Начинаеща
Зала „Начална спирка“
ПОНЕДЕЛНИК 18.30-19.30
ЧЕТВЪРТЪК 18.30-19.30
Средно напреднала
Зала „Начална спирка“
ПОНЕДЕЛНИК 19.30-20.30
ЧЕТВЪРТЪК 19.30-20.30

Репетициите се провеждат в центъра на гр. Перник:
Зала „Кракра“ – ул. „Кракра“ 39, ет.2.
Зала „Начална спирка“ – ул. „Железничарска“ 15, до Гостилница Начална спирка

Тук можете да видите местоположението на залите за народни танци.
За допълнителна информация и записване можете да се свържете с нас на тел. 0887152434 или да попълните формата за записване.

Как изглежда залата за танци и какво облекло е необходимо?

Залите, в които репетираме, са специално пригодени за народни танци. Подовата настилка е паркет. Това е най-удобният вариант, тъй като не позволява подхлъзване. По цялата дължина на залите има огледала, за да могат танцьорите да виждат добре, когато ръководителят показва движения. Озвучаването е добро и залите разполагат със собствена вътрешна съблекалня, където можете да се преоблечете за репетиция и да оставите принадлежностите си.

Няма строго определено облекло за народни танци – важното е да Ви е удобно. Единственото изискване е да носите отделни обувки – в залата не се влиза с мръсни обувки!

360x208 repeticii 360x202 repeticii

Как протича една репетиция по народни танци?

Всяка тренировка започва със задължителна загрявка – заедно правим упражнения за цялото тяло. Този първи етап е изключително важен за правилното провеждане на тренировката. Загряването на всички групи мускули предпазва от контузия и помага за добра физическа форма.
В същинската част на репетицията изучаваме български народни танци и хора от всички етнографски области. Новите хора се показват бавно, стъпка по стъпка и се повтарят колкото е необходимо за правилното им заучаване. На всяка репетиция преговаряме наученото до момента – дори да сте изпуснали ново хоро, ще имате възможност да наваксате на следващата репетиция.

new group

Каква е цената на репетиция?

Цената за едно посещение е 5 лв. За Ваше удобство можете да закупите и карта за 8 посещения на стойност 32 лв – така цената за репетиция става 4лв. Не е задължително да направите своите 8 присъствия в рамките на един месец – ние разбираме и уважаваме Вашите ангажименти и график.